Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Πλήρης στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού στην Ομοσπονδία Αθλητικού Ομαδικού Χορού, που της ανατέθηκε η διεθνής διοργάνωση και παράλληλα διεκδικεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022-2023

Τηλεδιάσκεψη, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αθλητικού Ομαδικού Χορού – Τσιρλίντινγκ, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ, Μιχάλης Φουντεδάκης, ενημέρωσε για την επιτυχή έκβαση της ελληνικής υποψηφιότητας και την ανάληψη του Παγκοσμίου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος, το οποίο ανατέθηκε στη χώρα μας. Θα διεξαχθεί 4-6 Νοεμβρίου 2022 στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 αθλητών – φοιτητών από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ για τον αποτελεσματικό συντονισμό της Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, που οδήγησε στην επιτυχία της ανάληψης του Παγκοσμίου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος και δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη των αγώνων.
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι στη διάθεση της διοργάνωσης δεν θα είναι μόνο τα «Δύο Αοράκια», αλλά και το πλήρως ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο και οι Πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Σημείωσε, επιπλέον, ο Υφυπουργός την ικανοποίησή του, καθώς είναι προτεραιότητα στη φιλοσοφία και στην πολιτική της Κυβέρνησης η εξωστρέφεια της χώρας μας και στον τομέα του αθλητισμού, με τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση σημαντικών διεθνών αγώνων, σε συνδυασμό με τη στόχευση στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.
Τόνισε, παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης την ανάγκη μεγαλύτερης επαφής, γνωριμίας και διάδοσης στη νέα γενιά και στην κοινωνία αθλημάτων, όπως ο Αθλητικός Ομαδικός Χορός, στόχος που θα συνεισφέρει και στη μεγαλύτερη αγωνιστική τους ανάπτυξη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Φουντεδάκης επισήμανε τις μεγάλες πιθανότητες ανάληψης και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το 2022 ή το 2023, το οποίο διεκδικεί με αξιώσεις η χώρα μας, για να το διοργανώσει στην Αθήνα (ΟΑΚΑ).

Τέλος, το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση της ΔΟΕ για την προσθήκη, στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, του Break Dance: Το άθλημα (Αθλητικός Αγωνιστικός Χορός) ήδη καλλιεργείται από 15 σωματεία στους κόλπους της Ομοσπονδίας, συνεπώς η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για να διεκδικήσει δυναμικά την πρόκριση και τη συμμετοχή της στην παρθενική εμφάνιση του Break Dance σε ΟΑ.

2940393r