Ο ΠΑΟΚ προχωράει το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας και η Μαρία Αντωνίου, υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στο θέμα.

Η Μαρία Αντωνίου μίλησε στον «Metropolis 95.5» για το γήπεδο του «Δικεφάλου» και μεταξύ άλλων ανέφερε:

 Για την Νέα Τούμπα και την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου: «Παρακολουθούμε και εγώ και ο Πρωθυπουργός το χρονοδιάγραμμα όλων των έργων που έχουμε δεσμευτεί προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας. Νομίζω πως είμαστε μέσα στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

 Έχουμε συμφωνήσει με την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ και είμαστε καθημερινά σε επαφή προκειμένου να έχουμε όλα τα δεδομένα για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παρά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, είχαμε κάποιες καθυστερήσεις, διότιοι αρμοδιότητες πέρασαν αλλού, παρόλα αυτά πραγματοποιήσαμε συναντήσεις προκειμένου να μην χάσουμε χρόνο όσο αναφορά το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για την ανάπλαση όλης της περιοχής της Τούμπας».

Σ’ ερώτηση για το προεδρικό διάταγμα, απάντησε: «Περιμένουμε την διαβούλευση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και μετά έχουμε την συνεδρίαση από ότι προκύψει από τον Δήμο. Θα σταλούν οι απόψεις όλων προς το Κεντρικό Συμβούλιο του Υπουργείου Χωροταξίας. Αφού τελειώσουμε και από εκεί, προετοιμάζεται το προεδρικό διάταγμα το οποίο θα σταλεί στο συμβούλιο της επικρατείας».