Σειρά της Ιωάννας Κώτσαλου να κερδίσει ένα μέταλλιο σε Βαλκανικούς αγώνες Εφήβων Νεανίδων Διάθλου με εξαιρετική επίδοση. Στη Σιένιτσα της Σερβίας διεξήχθε το 2ο Βαλκανικό κύπελλο και στο αγώνισμα των 6 χλμ η αθλήτρια του ΕΟΣ Μετσόβου τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 22:41.88 και 2 άστοχες βολές. Στο ίδιο αγώνισμα η Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου κατετάγη τέταρτη από 16 αθλήτριες που συμμετείχαν.

Στους εφήβους την καλύτερη επίδοση από την ελληνική ομάδα είχε ο Αθανάσιος Γάστης ο οποίος τερμάτισε 10ς από 27 αθλητές που έλαβαν μέρος.

Στον αγώνα της Κυριακής (14/2), στο πλαίσιο του βαλκανικού κυπέλλου νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στη Σιένιτσα, η αθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο δίνοντας μάλιστα σκληρή μάχη με την Ιωάννα Κώτσαλου.

Η Δραμινή αθλήτρια είχε συνολικά τέσσερις χαμένες βολές, δύο από την πρηνηδόν στάση και άλλες δύο στην όρθια, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 28:01.74 πίσω από τις δύο Ρουμάνες Αντελίνα Ριμπέου (τρεις χαμένες βολές) και Ντορίνα Πουσκάριου (τέσσερις χαμένες βολές).

Πίσω από την Χαραλαμπίδου τερμάτισε η Ιωάννα Κώτσαλου, που αν και πέρασε αλάνθαστη στην πρώτη επίσκεψη στο σκοπευτήριο (πρηνηδόν), στη συνέχεια (όρθια θέση) είχε 2/5 βολές και με συνολικό χρόνο 28:03.00 κατέκτησε την τέταρτη θέση. Η ποινή των 2 λεπτών, λόγω σφάλματος στον χώρο των ποινών,  της στοίχισε ένα ακόμη μετάλλιο.