Ξεκινά, το Σάββατο 3 Απριλίου, στο Κάιρο της Αιγύπτου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και Εφήβων

και μαζί με αυτό η επίσημη επανεκκίνηση της Παγκόσμιας «Νεανικής» Ξιφασκίας μετά από αναγκαστική παύση 14 μηνών.

Η Ελληνική αποστολή που θα ταξιδέψει σε κύματα με ιδιαίτερα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE) είναι η εξής :

Στη Σπάθη στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων συμμετέχουν, ο Θοδωρής Στραγάλης της  Αθλητικής Ακαδημίας Ιωαννίνων και η Γαζεπίδη Μαρία Ελένη (η οποία θα συμμετέχει και στις Νέες Γυναίκες) του Ολυμπιακού με προπονητή τον Τσουρούτα Γεώργιο.

dt01 4 21 1

Στο Ξίφος Ασκήσεως στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων συμμετέχουν, ο Μπάλλος Γεώργιος, ο Τζοβάνης Αρτέμιος,  η Γαρυφάλλου Σταυρούλα Μυρσίνη του Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω και  ο Σαχινίδης Δημήτρης της Γ.Ε.Φλώρινας και στην κατηγορία Νέων Γυναικών, η Μέκρα Βασιλική του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Τσολακίδου Έλλη.

dt01 4 21 2

Στο Ξίφος Μονομαχίας στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων συμμετέχουν ο Χατζηγεωργίου Nικόλαος της Α.Λ. Μεσσαράς, ο Καραμπάσης Κωνσταντίνος του Αρίστων Παιανίας, ο Μάνδελος Γεώργιος του ΠΑΣ Γιάννενα, η Αφροδίτη Ταρενίδου του Ο.ΞΙ.Φλώρινας, η Μουρίκη Αργυρένια του Οδυσσέα Χαλανδρίου και η Θεοδωροπούλου Ανδριάνα του Αρίστων Παιανίας με προπονητές τον Γαργουλάκη Φοίβο, τον Πασσά Γεώργιο και τον Δούδο Παναγιώτη.

dt01 4 21 3

Στην κατηγορία Νέων Ανδρών συμμετέχουν τα αδέρφια, Καμβυσέλης Πήτερ και Καμβυσέλης Τζακ του Πανελληνίου Γ.Σ.

dt01 4 21 4

Στους αγώνες θα συμμετάσχει και ο διεθνής διαιτητής μας Στάθης Γεροσίδερης προσκεκλημένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

fencing.org.gr