Έντονη δραστηριότητα σε τρία κολυμβητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είχαμε το Σάββατο 17 Απριλίου. Στο ΟΑΚΑ και στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η ημερίδα των επιλέκτων κολυμβητών και κολυμβητριών που διεκδικούν την απόκτηση ορίων συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ στο Ιλίσσιο κολυμβητήριο κολύμπησαν για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες όλοι οι υπόλοιποι αθλητές που είναι ηλικίας 15 ετών και άνω.

Στο ΟΑΚΑ ξεχώρισαν οι χρόνοι του Απόστολου Χρήστου με 22.37 στα 50 ελεύθερο, του Στέφανου Δημητριάδη με 1.59.64 στα 200 πεταλούδα, της Ιωάννας Σαχά στα 100 ύπτιο με 1.03.04 και της Χαράς Αγγελάκη με 1.11.22 στα 100 πρόσθιο.

Οι επιδόσεις που ξεχώρισαν την δεύτερη μέρα των αγώνων της Θεσσαλονίκης ήταν:
Ο Οδυσσέας Μελαδίνης με 23.26 στα 50 Ελεύθερο, ο Απόστολος Σίσκος με 2.05.96 στα 200 πεταλούδα, ο Κώστας Ζαχαριάδης με επίδοση 3.59.56 στα 400ελεύθερο και ο Σάββας Θώμογλου με 1.02.63 στα 100 πρόσθιο.

Στους αγώνες της Αθήνας παραβρέθηκε το προεδρείο της ΚΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο και τον γενικό γραμματέα Στέφανο Αυγουλέα.

Ο Γιάννης Νάτσιος, μαζί με τον Νίκο Ξυλούρη (φιλοξενήθηκαν στην σελίδα της ΚΟΕ δηλώσεις του την Παρασκευή 16/4) είναι οι δυο παράγοντες του χώρου που ανέλαβαν την κλασική και μαραθώνια κολύμβηση στο νέο ΔΣ που προέκυψε μετά τις εκλογές της 29ης Μαρτίου.

Ο Θεσσαλονικιός παράγοντας εκφράζεται σήμερα στην σελίδα της ΚΟΕ για τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης και τονίζει:

«Η χρονιά που διανύουμε είναι δύσκολη και μεταβατική. Η πανδημία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των παιδιών που ασχολούνται με τα αθλήματα του υγρού στίβου. Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη πραγματικότητα οι αθλητές υψηλού επιπέδου που καλούνται να εκπροσωπήσουν επάξια την χώρα στις μεγάλες διοργανώσεις, ευτυχώς δεν σταμάτησαν ποτέ τις προπονήσεις και τους αγώνες, με την φροντίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας και με την προηγούμενη διοίκηση και φυσικά με την δικιά μας τώρα προσπάθεια. Οι αθλητές αυτοί πήραν μέρος σε αγώνες που έγιναν στο εξωτερικό ενώ ένα γκρουπ πέντε ατόμων βρέθηκε σε Καμπ προετοιμασίας σε υψόμετρο στην γειτονική Τουρκία».

«Το μεγάλο πρόβλημα – συνεχίζει ο κύριος Νάτσιος – εστιάζεται στα υπόλοιπα παιδιά. Εκείνα που στερήθηκαν προπονήσεις και αγώνες. Μπορεί οι προπονητές να ήταν διαρκώς στο πλευρό τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, όμως τα προβλήματα ήταν μεγάλα και ταλάνισαν τα ίδια και τις οικογένειές τους. Σε αυτούς τους αθλητές εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας. Δίνουμε την δυνατότητα μέσα σε 15 ημέρες να πάρουν μέρος σε δύο αγώνες προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν θέση για την συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων. Παράλληλα οι υπόλοιποι, κολυμβητές και κολυμβήτριες, θα έχουν μία ευκαιρία πριν το Πάσχα. Θα πάρουν μέρος σε αγώνες όλοι όσοι είναι 13 ετών και άνω».

Σύμφωνα με τον κύριο Νάτσιο μετά το Πάσχα θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να γίνουν αλλεπάλληλοι αγώνες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

«Προτεραιότητα – λέει – της Ομοσπονδίας είναι αμέσως μετά το Πάσχα να γίνουν αλλεπάλληλες ημερίδες σε όλη την Ελλάδα. Καταβάλλεται προσπάθεια να ξεκινήσουν οι αγώνες στις 15 και 16 Μαΐου. Μία άλλη προτεραιότητα για την ομοσπονδία είναι η επανεκκίνηση όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Άρχικά τα παιδιά που βρίσκονται στις προαγωνιστικές ηλικίες και στη συνέχεια οι μικροί των ακαδημιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα, με την επιστροφή των παιδιών στο δημοτικό σχολείο, θα δοθεί η ευκαιρία τα αθλητικά σωματεία να επαναλειτουργήσουν τις ακαδημίες τους. Η επαναλειτουργία των ακαδημιών αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα της ΚΟΕ».

Το διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ «Ακρόπολις» θα γίνει προσπάθεια να αναβαθμιστεί.

«Ο προσανατολισμός της Ομοσπονδίας – ισχυρίζεται ο κύριος Νάτσιος – είναι επίσης να αναβαθμιστεί η διεθνής κολυμβητική συνάντηση «Ακρόπολις». Έχουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον νέο πρόεδρο της ΚΟΕ, τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, το κολύμπι να πάρει τη θέση που του αξίζει στα αθλητικά δρώμενα της χώρας. Τα χρονικά περιθώρια για την αναβάθμιση του φετινού «Ακρόπολις» είναι περιορισμένα, όμως θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να αποκτήσουν αίγλη οι συγκεκριμένοι αγώνες. Τέλος σημαντικός στόχος είναι η επιτυχημένη διοργάνωση όλων των πανελληνίων πρωταθλημάτων μέσα στο καλοκαίρι».

Στην Αθήνα, μετά το τέλος των αγώνων ο τεχνικός συμβουλος της ΚΟΕ κύριος Νίκος Κραουνάκης υποστήριξε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε αθλητές και προπονητές για την συνεργασία. Οι αγώνες γίνονται κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία ακολουθούνται απαρέγκλιτα και η ημερίδα διεξάγεται ομαλά. Φυσικά είναι ξεκάθαρη η έλλειψη αγώνων από τα παιδιά, γι’ αυτό και οι χρόνοι δεν είναι αξιοσημείωτοι. Πιστεύω ότι σε επίπεδο ανδρών – γυναικών οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα θα τα καταφέρουν μέσα στο καλοκαίρι. Εκεί που πιθανόν να υπάρξει κάποιο πρόβλημα είναι στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφήβων – νεανίδων, όπου η έλλειψη αγώνων θα είναι αισθητή για τους Έλληνες. Μακάρι να μην χαθούν γενιές κολυμβητών τα επόμενα χρόνια. Η πανδημία σίγουρα έχει αφήσει τα αποτυπώματά της».

Στην Θεσσαλονίκη, μετά το πέρας των αγώνων της δεύτερης ημέρας, ο προπονητής του Ηρακλή Μίλτος Χαλκιάς τόνισε στην σελίδα της ΚΟΕ:

«Παρά την μεγάλη αγωνιστική απραξία η επιστροφή στους αγώνες συνδυάστηκε με μεγάλη διάθεση και πολλά χαμόγελα από τους κολυμβητές. Οι επιδόσεις δεν ηταν στο επιθυμητό επίπεδο, λόγω της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού, αλλά μέρα με την μέρα θα δούμε πολύ καλύτερες επιδόσεις και επίτευξη ορίων για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και εφήβων-νεανίδων».

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου στο Ιλίσσιο κολυμβητήριο (Α Γκρουπ) μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου στο Ιλίσσιο κολυμβητήριο (Β Γκρουπ) μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ