Στην Θεοδοσιούπολη, γνωστή σήμερα τουρκικά ως Ερζερούμ, φιλοξενήθηκαν τις τελευταίες 20 ημέρες πέντε φερέλπιδες Έλληνες κολυμβητές που πραγματοποίησαν εκεί το βασικό στάδιο της προπαρασκευής τους ενόψει των μεγάλων υποχρεώσεων που ακολουθούν μέσα στο 2021 σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό επίπεδο και Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για τον Απόστολο Παπαστάμο, τον Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, τον Άλκη Κυνηγάκη, τον Δημήτρη Νέγρη και τον Αλέξανδρο Κάχρη, οι οποίοι συνοδεύθηκαν στην τουρκική πόλη από τους προπονητές Κώστα Τζιλιβάκη και Άγγελο Μυλωνόπουλο.

Η αποστολή βρέθηκε από τα τέλη Μαρτίου στο Ερζερούμ και σε υψόμετρο περίπου 2000 μέτρων είχε ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας. Η επιστροφή στην Ελλάδα έχει δρομολογηθεί για την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Ο Κώστας Τζιλιβάκης μίλησε στην σελίδα της ΚΟΕ και τόνισε τα κάτωθι:

«Όλα πήγαν καλά και το έργο που έγινε στο υψόμετρο του Ερζερούμ θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ο πρώτος στόχος είναι να αξιοποιηθεί η δουλειά που έγινε και τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο θάλασσας να εξάγουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Το βουνό και το υψόμετρο έχουν δυο στόχους. Ο πρώτος είναι όταν βρεθείς σε επίπεδο θάλασσας να μπορείς να κολυμπήσεις γρήγορα μέσα σε είκοσι ημέρες και ο δεύτερος να αξιοποιήσεις τα οφέλη αυτής της προετοιμασίας στην συνέχεια με πολύ δυνατές προπονήσεις. Εύχομαι να παραμείνουμε υγιείς και να αποκομίσουμε σύντομα τα οφέλη της σκληρής αυτής προπαρασκευής».

Ο Άγγελος Μυλωνόπουλος προσέθεσε:

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι για το επίπεδο της προετοιμασίας. Ελπίζουμε τα αποτελέσματα να βγουν στους αγώνες και τα παιδιά να υλοποιήσουν τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει».

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την προετοιμασία των κολυμβητών στο Ερζερούμ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ