Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο φιλικό της Εθνικής ανδρών κόντρα στη Ρουμανία στο κλειστό του Βραχατίου με 3-2 σετ. Πολλά σχήματα και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις αλλά και με όλους τους συνδυασμούς εξερεύνησε στο νέο σχήμα της Εθνικής βόλεϊ ανδρών ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος στο δεύτερο φιλικό με τη Ρουμανία στο Βραχάτι στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η πολυτέλεια χρόνου δεν υπάρχει, όλοι οι διεθνείς είναι «φορτωμένοι» και πιεσμένοι από δύσκολη αγωνιστική περίοδο και ο Ανδρεόπουλος προσπαθεί να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αυτή τη φορά και οι Ρουμάνοι έπαιξαν σαφώς καλύτερα από το πρώτο ματς και πίεσαν την ελληνική ομάδα τόσο στο σερβίς όσο και στο μπλοκ. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με διαγώνιο το Νίκο Μήλη και δίδυμο ακραίων τους Αλέξανδρο Ράπτη, Θανάση Πρωτοψάλτη με τον δεύτερο να είναι και ο μόνος μαζί με τον Γιώργο Πετρέα που έβγαλαν όλο το ματς.

Μετά την απώλεια των δύο πρώτων σετ ο Ανδρεόπουλος δοκίμασε το σχήμα με διαγώνιο το Νίκο Ζουπάνη, πασαδόρο τον Σταύρο Κασαμπαλή αλλά και τον Θεόδωρο Βουλκίδη στη θέση του Παπαγγελόπουλου. Αλλαγές έκανε και ο τεχνικός της Ρουμανίας Νταν Πάσκου χωρίς όμως να αλλάξει τον βασικό του κορμό.

Το θετικό ήταν πως η ελληνική ομάδα έβγαλε διάθεση, πείσμα και ενέργεια και επικράτησε καθαρά στα τρία επόμενα σετ φτάνοντας στη νίκη, την οποία δεν χρειάζεται να θυμόμαστε για το αποτέλεσμα αλλά για την θετική εικόνα που παρουσίασε το εθνικό συγκρότημα και κυρίως του Θανάση Πρωτοψάλτη που με 21 πόντους και 63% αποτελεσματικότητα στην υποδοχή ήταν μακράν ο πιο παραγωγικός παίκτης. Τον ακολούθησαν ο Νίκος Μήλης και ο Νίκος Ζουπάνης με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

volleyball.gr