Τη 10η θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από 10 μ. Σταθερά κατέλαβαν οι Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος, το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) του Μεγάλου Σαββάτου (1/5) στο Τόκιο. Το ελληνικό δίδυμο πραγματοποίησε μια ακόμα καλή εμφάνιση και βαθμολογήθηκε αρκετά υψηλότερα από τον πρωϊνό προκριματικό, συγκεντρώνοντας 350.28 βαθμούς (να θυμίσουμε ότι ως 10οι είχαν περάσει και από τον προκριματικό).

Οι διεθνείς καταδύτες μας, που ξεκίνησαν εντυπωσιακά τις βουτιές τους στον τελικό, αλλά η τρίτη κατάδυση τους έριξε λίγο, δεν κατάφεραν τελικά να πετύχουν ολυμπιακή πρόκριση σε αυτό το αγώνισμα, αποστολή που, έτσι κι αλλιώς, ξέραμε πως ήταν πολύ δύσκολη από πριν. Τις τέσσερις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες πήραν το Μεξικό (405.69), ο Καναδάς (393.81), η Ουκρανία (393.54) και η Νότια Κορέα (383.43). Χρυσό μετάλλιο πήραν οι Βρετανοί Τομ Ντέιλι και Μάθιου Λι με 453.60 (είχαν προκριθεί από τη Γκουαντσού). Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού μπορείτε να τα δείτε πατώντας ΕΔΩ.

Οι Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος θα συνεχίσουν πλέον τις προσπάθειές τους για πρόκριση στο ατομικό αγώνισμα 10 μ. Σταθερά, μεθαύριο Δευτέρα 3/5, με τον προκριματικό να είναι προγραμματισμένος για τις 6.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευχαριστημένος από την επίδοση των παιδιών, καθώς μπήκαν σε αγώνες μετά από 14 μήνες. Ουσιαστικά ήταν αγώνας εξοικείωσης για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στη συνέχεια και συγκεκριμένα εν όψει του ατομικού αγώνα στα 10 μ. Σταθερά, όπου έχουμε πολλές ελπίδες για ολυμπιακή πρόκριση».

Τη Δευτέρα (3/5, 6.30), στον προκριματικό των 10 μ. Σταθερά, μετέχουν 52 αθλητές. Όποιοι μπουν στον ημιτελικό, δηλαδή στην πρώτη 18άδα, εξασφαλίζουν σίγουρα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Επειδή μετέχουν και αυτοί που έχουν πάρει πρόκριση από τη Γκουαντσού και επειδή στους Ολυμπιακούς θα πάνε 28, ακόμα κι αν δεν μπουν 18άδα οι αθλητές μας, μπορούν με μια κατάταξη μέχρι την 23 ή 24 θέση να προκριθούν.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ