Εντυπωσιακοί και στο φινάλε των αγώνων οι Έλληνες αθλητές, ολοκλήρωσαν μια φανταστική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων της Τεχνικής Κολύμβησης, που τελείωσε το βράδυ της Παρασκευής (18/6) στο Λινιάνο της Ιταλίας. Στους τελικούς της τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης, η Ελλάδα κατέκτησε ακόμα τρία μετάλλια, ένα χρυσό με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνειας Εφήβων, ένα ασημένιο στα 50 μ. άπνοια Εφήβων με τον Γιώργο Καλτσουκαλά και ένα χάλκινο (επίσης στα 50 μ. άπνοια) με τον Βασίλη Χατζηδάκη.

Ο συνολικός απολαυστικός απολογισμός για την ελληνική αποστολή είναι η κατάκτηση μιας… ντουζίνας (12, δηλαδή) μεταλλίων και η 3η θέση στον κόσμο στον πίνακα των μεταλλίων. Όλα τα παιδιά τα πήγαν περίφημα, αλλά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν κυρίως:

Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς με τρία χρυσά ατομικά μετάλλια και ένα ασημένιο, ενώ στη συγκομιδή του πρόσθεσε άλλα δύο μετάλλια από τις σκυτάλες (ένα χρυσό και ένα χάλκινο). Η Χριστίνα Ιωάννα Σκυλουράκη, με ένα χρυσό μετάλλιο από ατομικό αγώνισμα και ένα χάλκινο από τη σκυτάλη. Και η Κατερίνα Μανιάτη με δύο αργυρά μετάλλια από ατομικά αγωνίσματα και δύο διπλά πανελλήνια ρεκόρ γυναικών & νεανίδων.

Αναλυτικά τα όσα έγιναν στην τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων:

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε θριαμβευτικά στο φινάλε η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ100 μ. επιφάνειας Εφήβων, ώστε να ακουστεί και στο τέλος της διοργάνωσης ο εθνικός μας ύμνος, με τη σημαία υψωμένη στον πιο ψηλό ιστό. Την αποτελούσαν οι: Απόστολος Λαμπαδάρης, Βασίλης Χατζηδάκης, Ευστράτιος Ηλιάκης, Γιώργος Καλτσουκαλάς και ο χρόνος τους ήταν 2:29.56.

Στον τελικό των 50 μ. άπνοιας Εφήβων δύο αθλητές μας ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών: Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15.30 και ο Βασίλης Χατζηδάκης το χάλκινο με 15.37.                                          

Στα 800 μ. επιφανείας Νεανίδων, η Φωτεινή Κούρτη κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό με επίδοση 7:16.81. Στο ίδιο αγώνσιμα η Δανάη Μητακίδη ήταν 13η με 7:37.31. Στο ίδιο αγώνισμα (800 μ. επιφάνειας) των Εφήβων, ο Ιάσων Χίνος κατέλαβε την 6η θέση με επίδοση 6:49.38, και ο Ηλίας Καλφίδης την 9η με 6:52.56.                                      

Τέλος, στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. επιφανείας Νεανίδων, η Εθνική ομάδα αποτελούμενη από τις Ισμήνη Ευαγγελάτου, Φωτεινή Κούρτη, Φωτεινή Παππά, Χριστίνα Ιωάννα Σκυλουράκη κατέλαβε στον τελικό την 7η θέση με επίδοση 2:51.58.

Στις φωτος, στο πάνω μέρος του δημοσιεύματος, μπορείτε να δείτε και την κατάταξη στον πίνακα των μεταλλίων.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ